llibres

Pla lector

“Avui en dia, el llibre és el nostre aliat, el destorb per a molts, l’enemic per a uns quants.

La societat occidental està massacrant la cultura escrita. En part, però no només, pel creixement dels prestigi de l’audiovisual. Hi ha una raó més profunda que no es basa en el fet de  donar la culpa de tot a la televisió. Crisi del valor de l’esforç, del valor del guany no immediat sinó preparat amb paciència.Crisi del valor que no es veu ni es toca sinó que s’imagina. Jo en diria crisi de l’interioritat.

Què és la lectura sinó un gest d’obertura de la teva ment a qui està disposat a dir-te alguna cosa?. Si llegeixes una novel·la entres al món d’un país; entres a les cases que el turista veu per fora; fins i tot entres a l’interior de les persones i coneixes els seus temors i anhels. La lectura és el viatge més poderós; el viatge que et pot fer estalviar incomprensions, conflictes, aprensions i guerres.

La societat que llegeix, pensa; i si pensa, opina”.

Jaume Cabré

A les etapes de Primària i Secundària llegim mitja hora cada dia. Els infants i joves de l’escola llegeixen molt. La lectura obre la porta a la llibertat de poder llegir, poder pensar, poder dir en veu alta, poder decidir havent après a reflexionar…Tot plegat ens fa més persones i la lectura es converteix en un gran gran aliat.

Els divendres a la tarda fem l’APLEC LECTOR. Els nens i nenes de cicle mitjà tenen un padrí o padrina lectora de Secundària. S’asseuen i llegeixen. És extraordinari.

<< TORNAR