Cooperatives d'alumnes - Escola Petit Món

Cooperatives d'alumnes

La nostra escola manté una xarxa de cooperatives d’alumnes formada per sis cooperatives de primària i disset a la Secundària.

Actualment dues noies de la nostra escola formen part del Consell rector de la Federació de Cooperatives d’alumnes de Catalunya.

La principal finalitat de les cooperatives d’alumnes és potenciar l’emprenedoria dels alumnes a través de la creació d’una empresa cooperativa, on la participació i implicació dels alumnes és la clau. Com en qualsevol cooperativa, les decisions són preses pels alumnes de manera col·lectiva que alhora són els responsables de la gestió social i econòmica de l’empresa i dels resultats de la seva activitat.

Les cooperatives d’alumnes són rèpliques de les empreses cooperatives on els joves s’organitzen sota aquesta fórmula jurídica per gestionar projectes escolars. Alguns exemples són les cooperatives d’alumnes per donar suport en l’organització d’esdeveniments de l’escola, per fer el manteniment de les zones enjardinades, la producció audiovisual de l’escola, l’organització d’un grup de teatre o d’animació, la venda de productes per a fer el viatge de final de curs o estructurar grups de treball per fer reforç escolar als més joves. Aquests projectes es duen a terme seguint tots els processos del model cooperatiu, des dels aspectes més pràctics, com ara preparar els estatuts, fer un pla d’empresa o celebrar assemblees, entre altres, com implementar els valors cooperatius en l’estratègia de gestió i el funcionament intern.

Per aquesta raó les cooperatives d’alumnes treballen amb objectes reals i pràctics de productes o serveis, convida als estudiants a crear la cooperativa, a fer uns estatuts, el pla d’empresa i compartir els valors del cooperativisme.

<< TORNAR